Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Wietnamskiej

Sajgonki z Boczkiem i Krewetkami

SKŁADNIKI :

80 g sałaty lodowej, drobno poszatkowanej

80 g kiełków fasoli mung

1/2 szklanki liści mięty

200 g boczku, ugotowanego i pokrojonego w paski

200 g krewetek, ugotowanych i drobno pokrojonych

1/4 szklanki sosu hoisin

12 listków papieru ryżowego

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


1.
W większej misce mieszamy 80 gram (1 1/3 szklanki) sałaty lodowej, drobno poszatkowanej, 80 gram kiełków fasoli mung oraz 1/2 szklanki liści mięty.

2.
Listek papieru ryżowego namaczamy w ciepłej wodzie, po czym przekładamy go na drugi talerz. Nakładamy trochę farszu warzywnego oraz dodajemy łyżkę wcześniej ugotowanego boczku, pokrojonego w paski oraz łyżkę krewetek również wcześniej ugotowanych i drobno pokrojonych. Formujemy sajgonki zawijając na początku od siebie oraz po bokach, a na końcu całość w rulonik. Czynność powtarzamy z resztą papieru ryżowego oraz farszu.

3.
Sajgonki podajemy z sosem hoisin. Są to bardzo smaczne i jakże szybkie w przygotowaniu sajgonki przygotowywane przez wietnamczyków.

Przepis Video :


Sajgonki z Boczkiem i Krewetkami

Sajgonki Z Boczkiem I Krewetkami

Komentarze   

 
0 #1 Sroka 2017-06-20 11:35
8) Azjatycka kuchnia bardzo mi odpowiada odkąd wróciłem z Tajlandi.
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;