Orientalny serwis ChinskiePrzepisy.pl

Przepisy Kuchni Chińskiej

Wieprzowina Teriyaki z Groszkiem i Kiełkami

SKŁADNIKI:

3 kotlety schabu

garść groszku cukrowego

garść kiełków

1/2 czerwonej papryki

imbir

1 papryczka chili

czosnek

4 łyżki sosu teriyaki

2 łyżki sosu sojowego

sól

Orientalny Sklep
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.
Kotlety schabowe o grubości 0,5cm kroimy w paseczki.

2. Przekładamy mięso do miseczki i doprawiamy solą, sosem sojowym, sosem teriyaki. Mięso nacieramy i odstawiamy na około 10 minut. Paprykę czerwoną oraz chili kroimy w paseczki. Korzeń imbiru kroimy w drobną kosteczkę, czosnek w plasterki.

3. Następnie smażymy wieprzowinę na rozgrzanym oleju w patelni wok, ciągle mieszamy. Po chwili dodajemy paprykę czerwoną, chili oraz czosnek i imbir. Wszystkie składniki smażymy nie dłużej niż 5-7 minut.

4. Pod koniec smażenia dodajemy groszek cukrowy, kiełki. Całość doprawiamy jeszcze sosem teriyaki, mieszamy i smażymy około minuty. Podajemy z makaronem bądź ryżem. Smacznego! :)

Przepis Video :


 Wieprzowina Teriyaki z Groszkiem i Kiełkami

Wieprzowina Teriyaki z Groszkiem i Kiełkami

Komentarze   

 
0 #3 Bodek 2018-02-13 13:59
Bardzo dobry przepis. Ze względu na chwilowe braki groszku cukrowego modyfikuje go dodając zielony groszek i fasolkę.
 
 
0 #2 tadek 2017-06-14 10:51
Sceptycznie podchodzę do przepisów z netu ale to danie jest rewelacyjne. :D
 
 
0 #1 borsuk22 2017-04-14 12:52
8) przepis rewelacyjny,lub ię gotować zamierzam to danie zrobić
 

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Znajdź Przepis

Orientalny Sklep

Orientalny Sklep

;